$wpsc_version = 169; Wat is een Footer? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is een Footer?

De term Footer refereert naar de het onderste gedeelte van een website. Het bevat meestal informatie zoals copyright, linkjes naar de privacy policy, algemene voorwaarden of contactinformatie. De Footer is standaard op iedere pagina zichtbaar aan de onderkant, tenzij anders ingesteld. Denk dus goed na wat je in de footer zet.

Footer van de ANWB (mei 2016)

footer-anwb

Tip: Klein ezelsbruggetje, mocht je nog wel eens in de war zijn. Header is de bovenkant (vrij vertaald: hoofd), Footer is de onderkant (vrij vertaald: voet). Niet zo moeilijk toch?

Footer.php

Ieder WordPress thema bevat een footer.php bestand. Daarin wordt bepaald wat er precies in de footer getoond wordt. Dit is vaak een combinatie van verscheidene widgets. Ben je in het bezit van een premium thema? Dan kun je bij veel thema’s kiezen of je wilt dat je jouw footer uit bijvoorbeeld 3 of 4 kolommen bestaat. De kolommen stel je vervolgens samen in de backend van WordPress, onder ‘Weergave’ en dan ‘Widgets’.

Footer widget area

In veel gevallen heb je het bestand footer.php niet nodig doordat thema’s het zo ingesteld hebben dat je enkel vanuit de achterkant van WordPress hoeft te werken.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress