$wpsc_version = 169; Wat is een Feed? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is een Feed?

Wat een Feed is, kunnen we het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld.

Net als op WPinformatie, plaats jij weleens een update op je site. Of dit nu vaak is of 1 keer per jaar, dat maakt niet uit. Er zijn mensen die geïnteresseerd zijn in jouw update maar niet elke week op jouw site willen controleren of er een update is. Daarvoor is RSS. RSS kijkt regelmatig of jouw site vernieuwd is, en dan geeft hij de persoon die geïnteresseerd is een seintje. Ook werken nieuwssites bijvoorbeeld met een RSS. Jij kan je abonneren op een nieuwssite naar wens, en zodra er nieuws is dan krijg jij een seintje. Erg handig dus!

Een Feed kun je dus zien als een verzamelaar van de inhoud op het web dat regelmatig vernieuwd wordt. Zo kunnen bezoekers de nieuwste veranderingen zien. De meeste sites gebruiken RSS. WordPress genereert automatisch RSS feed voor berichten en reacties. Als je navigeert naar https://jouwwebsite.nl/feed dan is de kans groot dat je jouw feed ziet. Schrik niet, want de RSS feed bestaat uit allerlei html codes is en is zo opgemaakt dat RSS readers hem goed kunnen lezen.

Hoe werkt een feed?

Om je te abonneren op een bepaalde feed, heb je een Feedreader nodig. Wij raden je Feedly aan. Dit is een gratis tool en zeer gemakkelijk in gebruik. Je maakt een account aan en vervolgens vul je simpelweg de url van de website in die je graag wilt volgen, meer niet. Zo heb je alle informatie die je wilt, gemakkelijk en overzichtelijk op één plek.

Feedly

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress