$wpsc_version = 169; Wat is een domeinnaam? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is een domeinnaam?

Oké, je bent er klaar voor om je eigen website te beginnen! Nu eerst een domeinnaam registreren. Maar wat is een domeinnaam en waar krijg ik deze? Lees dit artikel en je bent helemaal op de hoogte!

Je bent een Nederlands of Belgisch persoon die ergens woont. Als wij jou een kaartje willen sturen, schrijven we jouw naam, je adres, je postcode, woonplaats en land op de kaart. Op deze manier zorgen we ervoor dat het kaartje bij jou terecht komt. Voor een website geldt eigenlijk hetzelfde, alleen niet met zoveel gegevens. Om op de juist website terecht te komen, heb je enkel het goede (web)adres nodig, bijvoorbeeld: www.jouwwebsite.nl.

Een domeinnaam verwijst naar een (internet)adres dat uit nummers bestaat. Deze nummers vormen jouw ip-adres. Een ip-adres is echter lastig te onthouden, en hierom kun je gewoon de domeinnaam invullen.

Een domeinnaam kopen is gelukkig helemaal niet duur. Voor een paar Euro per jaar kun je jouw favoriete domein al registreren, mits deze nog vrij is.

Wat is een subdomein?

Op ieder domein kun je een subdomein installeren. Stel je voor dat jouw website draait op www.jouwwebsite.nl en je graag een forum wilt installeren. Deze zou je dan kunnen installeren op https://forum.jouwwebsite.nl . Dit is een voorbeeld van een subdomein.

Domeinnaam registreren

We hebben inmiddels een hele mooie handleiding geschreven hoe je een goede domeinnaam kunt kiezen en hoe je een domeinnaam moet registreren. Volg de linkjes en je bent klaar om te starten met je website!

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Comments are closed.

Hier vind je alles over Wordpress