$wpsc_version = 169; Wat is een database? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is een database?

Om WordPress draaiende te krijgen op je website, heb je een database nodig. Lees hier waarom deze nodig is en wat een database precies doet.

Je hebt ongetwijfeld weleens van het algemene begrip ‘database’ gehoord. Zo stond jouw naam vroeger in de database van school en sta je in de database van de lokale sportvereniging. Voor WordPress is dit eigenlijk precies hetzelfde. Het bewaart de data van jouw website in de database. Hiermee worden alle artikelen, pagina’s, linkjes, gebruikers, instellingen en alles wat configureerbaar is aan je WordPress thema opgeslagen.

Let op: ga niet knoeien met de database als je niet weet wat je aan het doen bent. Eén klein foutje kan er namelijk al voor zorgen dat je hele website niet meer werkt.

WordPress Database

WordPress maakt gebruik van een MySQL-database. Zonder een database is het niet mogelijk om WordPress te installeren. Zorg er absoluut voor dat je regelmatig een back-up maakt van je database. Hoe vaker je de website update met nieuwsberichten, pagina’s of andere content, hoe vaker je een backup moet maken.

Tip: bewaar een back-up van je database altijd op een veilige plek. Hier staan namelijk ook alle wachtwoorden in!

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Comments are closed.

Hier vind je alles over Wordpress