Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is een Child Theme?

Een Child Theme is een WordPress thema dat de functionaliteit ‘erft’ van een Parent Theme. Het wordt vaak gebruikt wanneer men een thema wilt aanpassen, zonder het te upgraden.

In het verleden was er geen gemakkelijke oplossing voor het updaten van WordPress thema’s zonder verlies van alle aangepaste styling en wijzigingen die je had gemaakt. Dat is een lastige keus, want je raakt alles kwijt als je het thema update, maar je loopt ook de kans dat je gehackt wordt. Dit wordt dus opgelost met een Child Theme; het neemt de functionaliteit, kenmerken en de code van de Parent Theme over zonder veranderingen aan te brengen op het Parent Theme zelf.

Een Child Theme is veilig

Een Child Theme is een veilige manier om je WordPress thema aan te passen, zonder dat je daadwerkelijk veranderingen doorvoert in het thema. In feite maak je een kopie van het bestand dat je wilt aanpassen, en zet het op een aparte locatie. De veranderingen die je hier aanbrengt, overschrijven het standaard thema. Op deze manier pas je niet direct het thema aan, maar kun je toch de wijzigingen realiseren die je graag zal willen.

Voorbeeld: Stel je voor dat je een premium thema hebt aangekocht, versie 1.2 van. Je past deze aan in de stylesheet net zo lang tot je tevreden bent over het eindresultaat. Nu komt er een paar maanden later de versie 1.3 uit van het thema. Je gaat hem updaten en nieuwe bestanden van hetzelfde thema komen op je server. Warempel zie je dat alle wijzigingen die jij hebt aangebracht, overschreven zijn door de nieuwe versie.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Comments are closed.

Hier vind je alles over Wordpress