Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is een ankertekst?

Als je dit leest, ben je waarschijnlijk bezig met de Google optimalisatie van jouw website of blog; SUPER! Een website hebben is 1, gevonden worden is 2. Ankerteksten spelen hierbij een belangrijke rol. Niet alleen voor Google om te weten waar jij het over hebt, maar ook de gebruiksvriendelijkheid voor je bezoeker. Laatstgenoemde wordt steeds belangrijker. Snel aan de slag dus!

Een Ankertekst is simpel gezegd: de tekst die een link beschrijft. Voorbeeld: ga naar de homepage van WP informatie. Als hier alleen had gestaan: ‘Klik hier’, dan had je niet geweten waar je naartoe gaat bij het klikken. Door een link beschrijvend te maken, weet de bezoeker waar je naartoe navigeert en dit is prettig.

In HTML ziet de bovenstaande link er zo uit:

<a href=https://wpinformatie.nl/>ga naar de homepage van WP informatie </a> 

Wanneer gebruik je ankerteksten?

Heel simpel: ALTIJD! Zorg ervoor dat jouw bezoeker precies weet wat er gebeurt wanneer hij op de link klikt. Zorg er tevens voor dat de beschrijving van link klopt. Als je aangeeft dat men interessante informatie gaat vinden over Vogels maar hij komt op een algemene dierenpagina uit waar weinig te vinden valt over vogels, dan stel je jouw bezoeker teleur. Dit is iets wat je te allen tijde moet voorkomen.

Waarom vindt Google ankerteksten belangrijk?

Google is gek op linkjes. Linkjes naar andere sites, linkjes van andere sites naar jou en interne linkjes (linkjes die naar een ander gedeelte van jouw website gaan). Stel je voor dat jij een site hebt met 100 pagina’s. Op maar liefst 40 van deze pagina’s verwijs jij naar één pagina. Google kan hieruit heel gemakkelijk twee dingen afleiden:

  1. Deze pagina is enorm belangrijk want hier wordt iedere keer naar verwezen.
  2. De 40 pagina’s hebben allemaal iets met dit onderwerp te maken.

Op basis hiervan bepaalt Google of hij 1 van deze 40 pagina’s tevoorschijn laat komen in Google bij een zoekopdracht naar dat woord, of hij toch kiest voor de bovenliggende pagina. Erg waardevol dus!

Tip van WP informatie: je weet nu dat het belangrijk is om intern te linken; ook om te scoren in Google. Breng mensen echter NOOIT op het verkeerde spoor, omdat je denkt dat je hierdoor hoger zult ranken. Jouw bezoeker is altijd belangrijker.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress