$wpsc_version = 169; Wat is DirectAdmin? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is DirectAdmin?

Heb jij ook jouw hosting bij een van de providers die wij aanraden? Dan zul je, wanneer je zelf aan de slag gaat met de website, ongetwijfeld in contact komen met DirectAdmin. DirectAdmin is het controlepaneel voor het beheer van je website. Dit gaat dus nog een stapje dieper dan WordPress.

Tip: we hebben een handleiding geschreven hoe je WordPress handmatig installeert via DirectAdmin. Volg de link en je kunt direct aan de slag!

Met DirectAdmin beheer je onder andere jouw website(s), e-mailaccounts, database, back-ups, subdomeinen en nog veel meer. De DirectAdmin omgeving ziet er (ongeveer) zo uit:

Printscreen backend Direct Admin

Belangrijke functionaliteiten van DirectAdmin

DirectAdmin biedt honderden mogelijkheden maar er zijn een aantal functionaliteiten waar wij regelmatig gebruik van maken:

  1. Domain Setup

Omdat wij meerdere domeinen in ons beheer hebben, gebruiken we deze functie vaak. Heb je slechts één domein? Dan is dit niet van belang voor jou. De Domain Setup gebruiken wij om snel een nieuw domein toe te voegen aan onze server, of te wijzigen/verwijderen.

  1. Create/Restore back-ups

Back-ups zijn ongelofelijk belangrijk. We schrijven er op deze website veel over maar kunnen het niet vaak genoeg zeggen. DirectAdmin biedt de mogelijkheid met twee drukken op de knop een volledige back-up te maken van je database, website, e-mail of alles in één. Zeer gemakkelijk en efficiënt. Ben je even de mist in gegaan en werkt de website niet meer? Deze kun je dan gemakkelijk herstellen op dezelfde manier. Essentieel voor iedereen die zelf aan de slag gaat met zijn WordPress website.

  1. MySQL Management

Binnen MySQL Management regel je alles wat met jouw database(s) te maken heeft. Zoals je wellicht weet, werkt WordPress niet zonder een database. Loop je hier vast? Lees dan de handleiding ‘WordPress handmatig installeren’ of ‘WordPress installeren met Installatron’.

  1. Subdomain Management

Wil je graag een subdomein zoals https://voorbeeld.wpinformatie.nl/? Dit regel je allemaal hier. Let er wel op dat Google tegenwoordig niet zo gek meer is op subdomeinen. Denk er dus goed over na wanneer je dit overweegt. Het is in veel gevallen beter om zoveel mogelijk op het hoofddomein te houden.

  1. File Manager

In de File Manager van DirectAdmin kun je bestanden direct aanpassen, verwijderen en uploaden. Dit is vooral gemakkelijk wanneer je een specifiek bestand moet aanpassen of uploaden. Over het algemeen raden we aan dit via FTP te doen.

  1. E-mail accounts

Hier beheer je de e-mailadressen van jouw domein, bijvoorbeeld info@wpinformatie.nl. Je kunt hier nieuwe e-mailadressen aanmaken of verwijderen, je wachtwoord wijzigen of de Outlook instellingen bekijken. Handig!

Tip: ga je aan de slag met DirectAdmin? Jouw hosting provider heeft vaak complete handleidingen voor het gebruik van het controlepaneel. Hier leer je alle ins en outs van het systeem.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress