$wpsc_version = 169; Wat is CSS? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is CSS?

CSS, ook wel Cascading Style Sheets genoemd, zorgt voor alles wat met de opmaak van je website te maken heeft. Lees er hier meer over.

Door middel van CSS kun je alles op het gebied van vormgeving en opmaak van je website regelen. Dit houdt in dat slechts 1 bestand verantwoordelijk is voor de uitstraling van de webpagina. Denk hierbij niet aan de kleurtjes hier en daar, maar ook de lettertypes, achtergronden, animaties en meer. Voeg je nog (grafische) CSS elementen toe aan je html-pagina? Dan wordt het tijd hiermee te stoppen en alles samen te voegen in de CSS. Dit werkt gemakkelijker, overzichtelijker en helpt je met een betere structuur.

Voordelen van CSS

  • Alle bestanden met betrekking tot het uiterlijk van je website, staan georganiseerd weergegeven in één bestand. Je hoeft enkel en alleen dat bestand open te houden en niet continu op zoek naar het html bestand en die aan te passen.
  • Doordat je alles netjes georganiseerd hebt, is de kans op fouten veel kleiner dan wanneer je werkt zonder css.
  • Wanneer je CSS gescheiden houdt van html, zal Google dit waarderen en dit zal leiden tot betere resultaten in de zoekmachine (SEO).

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Comments are closed.

Hier vind je alles over Wordpress