$wpsc_version = 169; Wie / wat is Automattic? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wie / wat is Automattic?

Altijd al eens willen weten wie er achter het fantastische WordPress zit? Dit is het bedrijf Automattic; opgericht in 2005 en dus inmiddels meer dan 10 jaar het brein achter het mooiste CMS systeem ter wereld. De oprichter van Automattic is Matt Mullenweg, die dus ook oprichter is van WordPress. Geboren in 1984 (ja, zo jong nog) in Houston, Texas.

Wat maakt Automattic?

Automattic logo - bedrijf achter WordPress

Automattic is niet alleen geroemd om het WordPress platform. Het is namelijk verantwoordelijk voor veel meer software / plugins, zoals bijvoorbeeld:

Wellicht zie je heel wat bekende namen voorbij komen. Als je een beetje bekend bent met WordPress plugins en weleens rondgesnuffeld hebt tussen de meest populaire plugins, dan zie je wel een aantal bekende namen. Akismet en Jetpack zijn de meest bekende plugins van Automattic. Akismet komt standaard mee met iedere WordPress installatie en zal dus ook op jouw website zitten (of gezeten hebben).

Wat erg mooi om te zien is, is de volgende vergelijkingstabel. Hier zie je hoe vaak een website van WordPress.com bezocht wordt, in vergelijking met het aantal medewerkers dat er werkzaam zijn bij het bedrijf. Zo zie je dat Automattic op moment van schrijven 385 medewerkers heeft, maar wel maandelijks door 131 miljoen (!) mensen bezocht wordt. Een fantastisch resultaat waar het team trots op mag zijn.

Feitjes over het aantal gebruikers van WordPress
Bron: https://automattic.com/about/

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Comments are closed.

Hier vind je alles over Wordpress