$wpsc_version = 169; Wat is Atom? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is Atom?

Bezig met XML, RSS en publiceren? Wellicht is Atom dan een begrip dat je gaat tegenkomen in je zoektocht naar antwoorden. Atom is een formaat om content in XML te publiceren. Dit kan vervolgens gebruikt worden door software die feeds lezen. WordPress kan automatisch een Atom feed genereren voor jouw content.

Wat is feed software? Feed software is software dat een bepaalde code leest op jouw website en ziet wanneer jij een nieuwsbericht / update hebt geplaatst. Deze – en die van andere sites – verzamelt hij in een overzicht voor de persoon die zich op jou heeft geabonneerd. Ben je bijvoorbeeld gek op fashion, dan kun je jouw favoriete blogs toevoegen aan de RSS reader, zodat je maar op één plek hoeft te checken of er bij een van hen updates zijn geplaatst. Handig toch?

De genereerde Atom feed wordt in de codes (Header) van jouw website geplaatst. Nieuwsgeneratoren en feed software checken vervolgens regelmatig jouw website op updates en brengen de gebruikers hiervan op de hoogte. RSS doet in principe hetzelfde maar Atom is ontwikkeld om een aantal gebreken van RSS op te lossen.

Tip van WPinformatie: wil je graag een feedreader? Kijk dan eens naar Feedly. Wij gebruiken het zelf om op de hoogte te blijven van andere WordPress blogs en vinden het erg prettig!

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Hier vind je alles over Wordpress