$wpsc_version = 169; Wat is Apache? | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Wat is Apache?

Apache is wereldwijd de meest gebruikte webserver software. Ontwikkeld en onderhouden door Apache Software Foundation, is Apache een open source software dat gratis verkrijgbaar is. Inmiddels draait 67% van alle websites wereldwijd onder Apache. Het is snel en betrouwbaar. Apache kan gemakkelijk aangepast worden voor verschillende extensies en modules. De meeste WordPress hosting providers gebruiken Apache als hun server software.

Wat is een web server?

Een web server is als een gastvrouw van een restaurant. Wanneer je aankomt bij het restaurant begroet de gastvrouw je, checkt je boeking en begeleidt zij je naar de tafel. Hetzelfde als bij de gastvrouw, checkt de web server de webpagina die je hebt aangevraagd.

Een web server is niet alleen jouw host, maar ook jouw server. Als het eenmaal de pagina vindt die je hebt aangevraagd, komt de webpagina ook daadwerkelijk tevoorschijn. Een web server zorgt ook voor de communicatie met de website, beantwoordt jouw vragen en zorgt ervoor dat andere sites klaar staan (mocht je die gaan bezoeken). Het maakt ook het geheugen, de cache en de modules schoon voor nieuwe bezoekers.

Een web server is dus de software die je verzoek ontvangt om een website te openen. Dit verzoek komt ook langs een paar security checks op jouw http aanvraag en brengt je naar de pagina. Afhankelijk van de pagina die je aanvraagt, vraagt de pagina aan de server om een aantal modules, terwijl zij het document genereren. En dan biedt het dat document aan welke je hebt aangevraagd. Geweldig hè?

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Comments are closed.

Hier vind je alles over Wordpress