$wpsc_version = 169; WordPress installeren met Installatron | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

WordPress installeren met Installatron

In deze tutorial leggen we je uit hoe je een WordPress website kunt installeren middels Installatron. 

Je hebt inmiddels de stappen doorlopen van een domeinnaam kiezen, registreren en WordPress hosting afsluiten? Mooi, klaar voor de installatie!

Als het goed is heb je een mailtje ontvangen van het hosting bedrijf waar jij voor gekozen hebt. Hierin staat allerlei informatie aangaande je website, ftp inlog en meer. Een voorbeeld van dit mailtje tref je hier aan. Uiteraard verschilt deze per webhost.

FTP gegevens WebHost

Met de link die bij puntje 1 staat kun je inloggen. Heel soms duurt het even voordat je webpakket goed draait. Gebruik dan de link uit puntje 4.

Volg je deze link dan kom je in een inlogmenu terecht. Die ziet er uit zoals in onderstaande afbeelding:

DirectAdmin login pagina

Vul hier je gebruikersnaam en password in. Deze vind je bij puntje 2 en 3 uit het eerste plaatje.

Installatron vinden

Als je succesvol bent ingelogd in de Direct Admin module, kom je in een scherm terecht dat vergelijkbaar is met het scherm op onderstaande afbeelding.

Printscreen backend Direct Admin

Onderaan de pagina zie je het kopje ‘Web Applications’. In ons geval zie je dat we WordPress al geïnstalleerd hebben, jij hebt dat nog niet. Klik hierom onder het kopje ‘Featured Applications’ op ‘view more’.

Web Applications in backend DirectAdmin

Na het klikken op view more, wordt de Intallatron Applications Browser geopend. Hier zie je een volledige lijst met mogelijke applicaties staan. We komen hier natuurlijk voor een WordPress installatie, maar het is ook mogelijk om andere CMS systemen te installeren zoals Joomla, Drupal of Prestashop (voor webwinkels).
WordPress vind je onder het kopje ‘Apps for Content Management’.

Locatie van WordPress in Installatron

Klik op het WordPress icoon en vervolgens rechts bovenin op ‘install this application’. Nu kom je het menu terecht waar je daadwerkelijk de gegevens in gaat voeren. Houd deze handleiding goed bij de hand om fouten te voorkomen. Dit is namelijk de belangrijkste stap in het installatieproces.

Tip: volg deze stappen nauwkeurig. Heb je vragen of ondervind je problemen? Laat een reactie onder dit bericht achter.

Locatie

 1. Vul hier het domein in waar je wilt dat jouw website wordt geïnstalleerd, bijvoorbeeld jouwbedrijf.nl. In de meeste gevallen staat dit automatisch al goed.
 2. De directory is de locatie waarop je wilt dat WordPress geïnstalleerd wordt. Stel je voor dat je al een website hebt maar daar een blog bij wilt hebben. Je kunt er dan voor kiezen om WordPress te installeren op jouwwebshop.nl/blog. Vul je niets in bij Directory dan zal de website gewoon op de beginpagina (dus www.jouwbedrijf.nl) geïnstalleerd worden. Dit is in 90% van de gevallen ook de bedoeling.

Versie

 1. Dit is de WordPress versie die geïnstalleerd wordt. Wij raden je aan altijd voor de nieuwste versie van WordPress te kiezen. Deze is het best beveiligd en voorzien van de laatste updates.
 2. Selecteer hier je gewenste taal.
 3. Accepteer de licentie overeenkomst.
 4. Hier kun je kiezen of je wilt dat WordPress zich automatisch update bij een nieuwe versie. Vanuit beveiligingsoogpunt raden we je altijd aan om dit aan te vinken. Wel kan het zijn dat sommige plugins niet werken op nieuwe versies. Ben je nieuw met WordPress en weet je niet wat je moet kiezen? Ga dan voor de optie ‘update to new minor versions and security releases’.
 5. Selecteer hier of je wilt dat al je plugins automatisch geüpdate moeten worden. Ben je nieuw met WordPress of weet je niet wat je moet kiezen? Kies dan ‘Do not automatically update WordPress plugins’. Je kunt deze namelijk altijd later (handmatig) updaten wanneer je WordPress eenmaal hebt geïnstalleerd.
 6. Hier kies je of geïnstalleerde WordPress thema’s automatisch een update krijgen wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is. Ben je nieuw met WordPress of weet je niet wat je moet kiezen? Kies dan ‘Do not automatically update WordPress themes. Je kunt deze namelijk altijd later (handmatig) updaten wanneer je WordPress eenmaal hebt geïnstalleerd.
 7. Je kunt ervoor kiezen of WordPress automatisch backups maakt en deze herstelt wanneer de update faalt. Dit is altijd aan te raden. Mocht er iets mis gaan, heb je altijd een goede versie van je WordPress installatie achter de hand. Vink dus ‘Create a backup and automatically restore the backup if the update fails’ aan, tenzij je goed weet waar je het over hebt en dit expliciet niet wilt.

Settings

 1. Vul hier je gewenste gebruikersnaam in. Let op: dit hoeft niet dezelfde te zijn als de gegevens die je bij stap 1 hebt ingevuld. Veelal wordt er gekozen voor je voornaam of een combinatie van voor- en achternaam. Kies niet voor de gebruikersnaam ‘admin’, omdat die erg aantrekkelijk is voor hackers en andere kwaadwillenden.
 2. Vul hier je gewenste wachtwoord in. Streef er altijd naar om de sterkteindicator ‘strong’ te laten weergeven. Zorg dat je deze gegevens goed bewaart.
 3. De administrator mail is de mail waarop je belangrijk nieuws ontvangt.
 4. Vul hier de titel van de website in, bijvoorbeeld ‘Kapperszaak Jolanda’.
 5. Vul hier in 1 regel in wat je doet. Deze regel wordt achter de titel geplaatst en wordt ook opgenomen in Google. Doe dit zo kort en krachtig mogelijk, bijvoorbeeld ‘uw herenkapper uit hartje Amsterdam’.
 6. De Two-factor Authentication is een extra beveiligingslaag. Het is veiliger om op deze manier in te loggen, maar heeft wel wat voeten in aarde. Je zult, bij een inlogpoging, een bericht krijgen op je smartphone waarop een unieke code staat. Met deze code kun je inloggen. Voordelen: het is veiliger. Nadelen: het is lastiger en omslachtiger om in te loggen. Heb je een sterk wachtwoord gegenereerd? Dan is het niet noodzakelijk om dit te kiezen maar het is altijd veiliger om wel te doen! Let op: hiervoor is wel de mobiele app van WordPress vereist!
 7. Hier wordt een beperking voor het aantal inlogpogingen opgelegd. Laat dit altijd op ja staan, tenzij je weet waar je het over hebt en het expliciet niet wilt.
 8. hier kun je kiezen of je meerdere websites (multi-site) op hetzelfde domein wilt kunnen installeren. Dit kan ook later nog aangepast worden. Ben je van plan te beginnen met één website of weet je niet wat dit is? Kies dan voor ‘No, do not enable’.

Advanced

 1. Hier kun je extra data instellen op het gebied van databases, e-mail notificaties, back-up locaties en meer. In de basis staat dit allemaal goed ingesteld en hoef je hier niets meer aan te doen. Ben je dus nieuw met WordPress, weet je niet precies wat dit is of wil je geen afwijkende instellingen? Kies dan voor ‘automatically manage advanced settings for me’.
 2. Druk op install en je WordPress website wordt geïnstalleerd! Fantastisch, je bent nu eigenaar een spiksplinternieuwe WordPress website!

Venster dat zichtbaar wordt na de succesvolle installatie van WordPress via Installatron

 1. Hier tref je de url aan waarop WordPress nu is geïnstalleerd
 2. Hier tref je de url aan waarop je kunt inloggen in het dashboard van WordPress.

Gefeliciteerd, je bent klaar!

Spelfouten, mis je iets of wil je graag wat meer informatie ergens over? Laat onderstaand een reactie achter!

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress