$wpsc_version = 169; Een goede domeinnaam kiezen | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Een goede domeinnaam kiezen

Je hebt een goed idee maar voordat je in het wilde weg domeinen gaat registreren, denk er eens rustig over na. In dit bericht leggen we je uit wat een goede domeinnaam is, waarop je moet letten en waar je deze het best kunt registreren. Ook geven we je 5 cruciale tips mee!

Hedendaags zijn er zo verschrikkelijk veel websites online, dat het niet gemakkelijk is om nog een goede domeinnaam te vinden die nog vrij is. Wanneer je echter een goed domein hebt gevonden, zal dit ervoor zorgen dat je er een stuk professioneler uit ziet. Zeg nou eerlijk: een domein als ‘www.leuke-jurkjes-te-koop.nl’ ziet er niet zo professioneel uit. Ook kan een goede domeinnaam ervoor zorgen dat er meer bezoekers naar jouw website komen. Heb je de domeinnaam www.voetbalschoenen.nl en is iemand daadwerkelijk op zoek naar dit product, is de kans aannemelijk dat hij op jouw link klikt. Jouw domeinnaam heeft er namelijk alle schijn van dat de bezoeker gaat slagen op jouw website!

5 tips bij het bedenken van je domeinnaam

  1. Zorg dat je een korte, pakkende en herkenbare naam weet te verzinnen. Zorg ervoor dat het gemakkelijk uit te spreken en te spellen is. Zo voorkom je bijvoorbeeld problemen wanneer je iemand aan de telefoon hebt naar je website probeert te refereren.
  2. Zorg ervoor dat je geen vergelijkbaar domein hebt als je concurrent. Je wilt uniek zijn en er zelf uit springen op het web.
  3. Houd rekening met een trademark. Verkoop je Nike schoenen? Maak je domeinnaam absoluut niet nikeschoenen.nl, hier ga je problemen mee krijgen. Je kunt wel een afkorting gebruiken, zoals bijvoorbeeld WP informatie heeft.
  4. Ben je een Nederlands bedrijf? Zorg er dan voor dat je een .NL extensie registreert. Heb je plannen om ook in het buitenland actief te worden (op de lange termijn)? Registreer dan zowel de .com als de .nl extensie. Uiteraard doe je dit ook voor andere talen (.de/.be enzovoorts)
  5. Wees creatief! Probeer woorden bij elkaar te voegen tot één woord (SEOshop), tweak een woord door bijvoorbeeld een klinker weg te halen (Flickr) of verzin een nog niet bestaand woord.

Even geen inspiratie? Probeer een van deze tools:

Een domeinnaam gevonden? Dan is het tijd om deze te registeren. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat!

Tip: registreer je website direct bij de partij waar je wilt hosten. Zo voorkom je dubbele kosten of lastige constructies om je website draaiend te krijgen.

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress