$wpsc_version = 169; Domeinnaam registreren | Wordpress Informatie
Het snelst groeiende WordPress platform!
Alles over WordPress op 1 plek

Domeinnaam registreren

Heb je een goede domeinnaam gevonden, dan is het tijd om deze te registreren! Volg deze stappen en deze tips om er zeker van te zijn dat alles gestroomlijnd verloopt en je niet tegen problemen aanloopt.

Is je domeinnaam nog vrij?

Allereerst moet je erachter komen of je domeinnaam nog vrij is. Dit is een belangrijke stap want je kunt geen domein registeren die al in gebruik is. Simpelweg naar de url gaan die je wilt registreren is niet voldoende. Het komt namelijk heel vaak voor dat iemand de url heeft geregistreerd maar er niets op heeft staan. Je ziet dan geen website maar toch is hij bezet. Om er zeker van te zijn of hij vrij is, ga je naar https://siteground.com . Daar zie je op de homepage de volgende balk waarin je direct je gewenste domein kunt invullen.

Check of je domeinnaam nog vrij is
Je wordt automatisch naar een volgende pagina gestuurd waarop staat of je domein nog vrij is. Hopelijk zie je niet dit venster want dat houdt in dat de domein reeds in gebruik is:

Venster wanneer de domeinnaam bezet is
Mocht hij bezet zijn dan kun je gaan kijken of alternatieven die je hebt verzonnen nog wel vrij zijn of kun je kiezen voor een andere extensie (bijvoorbeeld .com of .info)

Tip: ben je een Nederlands bedrijf? Zorg er dan voor dat je een .NL extensie registreert. Heb je plannen om ook in het buitenland actief te worden (op de lange termijn)? Registreer dan zowel de .com als de .nl extensie. Uiteraard doe je dit ook voor andere talen (.de/.be enzovoorts).

Heb je een domein gevonden? Je kunt deze dan gemakkelijk registreren. Dit kun je direct bij SiteGround doen. Uiteraard zijn er veel alternatieven, bekijk hiervoor onze pagina waarin we over de beste WordPress hosting bedrijven schrijven. Wij hebben onze website wel bij SiteGround gehost en zijn hier super tevreden over. Ze hebben een fantastische support afdeling en een zeer goed product voor een scherpe prijs. Twijfel je over welke hosting partij bij jou past? Lees dan de reviews die wij geschreven hebben over verscheidene hosting bedrijven. Zo hebben wij ook een review over onder andere Savvii en YourHosting geschreven.

Tip: ben je een kleine ondernemer? Registreer je domein dan bij een partij die ook direct je zakelijke mail regelt. Zo hoef je niet je webmail (zoals info@jouwbedrijf.nl) bij een andere partij onder te brengen. Hiermee bespaar je jezelf een hoop administratief geregel én kosten!

Heb je vragen over hoe je een domeinnaam moet registreren? Plaats dan een reactie onder dit bericht en we helpen je graag verder!

Auteur

Dit is een stukje tekst over mijzelf.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je alles over Wordpress